Jdi na obsah Jdi na menu

Beseda ze dne 17. 3. 2016

18. 3. 2016

Dne 18. března 2016 v 19:00 hodin proběhla  beseda na téma

 

PŘÁTELSKÁ SETKÁNÍ VE ŠVÝCARSKU,

 11.png

kterou pořádalo Městské  muzeum a galerie Vodňany ve spolupráci se Spolkem přátel Aarwangen. Tato beseda proběhla v rámci oslav 25. výročí vzniku partnerských vztahů mezi městy Aarwangen a Vodňany.

Každý z vás, kdo na přednášku dorazil, byl jistě mile překvapen dárkem v podobě bílého trička s jubilejním potiskem, které daroval prezident spolku švýcarské strany pan Hans Wüthrich a ochutnávkou švýcarského sýru raclette, kterou zorganizovala prezidentka vodňanského spolku paní Vlasta Schánělcová.

Na přednášce se účastníci od pana Podlahy dozvěděli, jak spolek vlastně v roce 1991 vznikl. Dále pan Blaščák a pan Kubelka hovořili o již proběhlých akcích, které se za  25 let uskutečnily - mysliveckých, sportovních, kulturních a mnoho jiných, které už dnes ani nelze vyjmenovat, jelikož těch akcí bylo opravdu velmi mnoho.

Na přednášce z videozáznamu hovořil prezident spolku Aarwangenu pan Hans Wüthrich, jehož text přeložila prezidentka spolku, abychom i my, kteří německy neumíme, věděli, o čem mluví a já se nyní s Vámi mohla o tuto informaci podělit. Hans povídal o tom, jak byl mile překvapen, že byla zorganizována tato přednáška a také, že by byl velmi rád, kdyby na ni mohl dorazit, ale bohužel to nevyšlo, tak snad dorazí příště.

V průběhu celého večera bylo promítáno velké množství fotek, které upravil pan Karel Burda, který k tématu též hovořil.

Já osobně doufám, že se vám přednáška zdála zajímavá a rádi se s námi zúčastníte dalších akcí, které se budou tento rok v rámci jubilea konat.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Beseda ze dne 17. 3. 2016